Informasjon

Yakutian laika-samling utsatt til høsten

Avlsrådet for yakutian laika har valgt å flytte årets rasesamling til Steinkjer helgen 27.-29. september. Dette gir blant annet rom for kombinert deltakelse på samling og avd. Midt-Norges utstilling på Levanger lørdag samme helg.

Foto: Britt Mari Hundebo

Samlingen legges til Mokk Gård i Steinkjer. Gården byr på fine tur- og treningsmuligheter (både for de som ønsker å sykle, kjøre vogn eller gå til fots), god mat og et herlig vertskap som ser frem til å ta oss i mot. Hund er tillatt på soverom, mot tillegg i pris.

Flere i rasemiljøet har etterspurt tips knyttet til utstyr og treningsmetoder under barmarkssesongen. Dette blir derfor tema for årets samling. I tillegg til god mat og mye trivelig bikkjeprat legges det opp til gjennomgang og demo av utstyr, foredrag om kløvning og mulighet til å ta bronsemerket kløv. På lørdag oppfordrer vi alle til å stille på utstillingen arrangert av Norsk Polarhundklubb avdeling Midt-Norges på Levanger Camping. Utstillingen ligger en drøy times kjøring sør for samlingen.

Mokk gård
Foto: Trine L. Hagan

Yakutian laika er en liten rase i Norge, og det er derfor viktig at så mange som mulig stiller ut hunden sin slik at vi får vist frem bredden i rasen vår. Avd Midt-Norges utstilling har alltid vært den utstillingen i Norge som trekker flest YL, og vi håper på å kunne ta antall i deltakere til nye høyder i år. Utstillingen er liten og svært hyggelig, perfekt enten man er “veteran” eller ny i ringen. Er du ny og usikker på utstilling vil både arrangør og andre deltakere på samlingen være behjelpelig med råd og tips.

Mer info om samlingen kommer når sommermånedene nærmer seg :)


Vi håper dette vil samle mange YL-eiere, både til en hyggelig utstilling og ikke minst en sosial og trivelig samling!

Fra neste år vil rasesamlingen gå tilbake til å være på vinterhalvåret. Rasesamlingen 2025 er tenkt avholdt på Hjerkinn i mars måned. Mer info om denne blir sendt ut mot slutten av kalenderåret.


Stor takk til våre sponsorer: