Informasjon

Stemningsrapport grønlandshundsamling

Helga 17.-20 mars var det igjen duket for rasesamling på Johnsgård Turiststasjon ved Femunden. Johnsgård ligger nydelig til med fantastisk natur i et område med lite ferdsel. Her er det et flott løypenett noe man virkelig kunne nyte på samlingens første dag som bød på sol fra skyfri himmel og glitrende føre. Etter tur var det tid for felles lunsj ute på brygga ved Langensjøen.

Samling folk
Foto: Andrea Owe

Lørdag startet med en utstyrsrunde, her var det rom for masse spørsmål og vurderinger om hva som fungerer, hva som ikke fungerer og nødvendigheten av godt utstyr. Gisle Uren og Wiktor Hagan ledet utstyrsrunden og delte kyndig masse kunnskap.

Fjellet lokket med nok en strålende dag, turmulighetene var mange. De som var på samlingen uten hund fikk muligheter til å bli med på spann eller låne hund til snørekjøring. Her fikk flere et første møte både med hundespannkjøring og med snørekjøring.

Fra kl 14 var det lunsj nede på brygga, grillen ble fyrt opp og alle koste seg ute.

Da lunsjen var vel fortært var det tid for en runde der vi ser på utvalgte hunder. I år valgte vi i avlsrådet ut 5 hanhunder og 4 tisper som ble presentert og vurdert. Alltid spennende å høre hva eierne mener om egen hund samt hvilke betraktninger og forskjeller vi ser innad rasen.

Vi i avlsrådet har alltid en egen post på programmet der vi gir informasjon som vi ønsker å dele. I år hadde vi satt opp tema med statistikk på rasen, en gjennomgang av Dogweb der vi så på hva og hvor man kan hente informasjon om rasen, informasjon om LTV (overgangsvirvel) samt oppdatert informasjon om det store Qimmeqprosjektet på Grønland.

Foto: Andrea Owe
Foto: Wiktor Hagan

Årets foredrag var Gisle Urens spennende tur «Langsomt på Svalbard» dette var et både spennende og lærerikt foredrag. Han fortalte om all planlegging, sikkerhetstiltak og trening som må gjøres før en slik tur, og om hvordan slike planer noen ganger må endres underveis på grunn av de ekstreme værforholdene en kan oppleve på Svalbard. Vi fikk se mange flotte bilder og høre om erfaringene de selv og hundene fikk på reisen, og hvor viktig hundenes polare bruksegenskaper er for at både folk og hunder skal ha en trygg tur under svært krevende forhold.

Tradisjon tro samlet man seg om middagen som i alle år har vært et felles koldtbord der alle på samlingen bringer med en matrett. Her var det god stemming blant alle sammen, praten gikk om turene for dagen, grønlandshunden og masse mer.

Søndag var det felles frokost med restemat etter koldtbordet. Det flotte været fortsatte og mange tok seg nok en fin tur i området før man satte kursen hjemover.

Trivelige folk, flotte hunder og nydelig natur gir ei super helg.

Foto: Wiktor Hagan

Stor takk til våre sponsorer: