Om oss

Norsk Polarhundklubb

Norsk Polarhundklubb, som samarbeider med Norsk Kennel Klubb, er forvaltningsansvarlig for rasene grønlandshund, samojedhund, yakutian laika og canadian eskimo dog. Fire raser som hører til ytterpunktene i hundeverden når det gjelder ekstreme egenskaper som kuldetoleranse, nøysomhet og utholdenhet.

Norsk Polarhundklubb ble stiftet i 1937, og het den gang Norsk Grønlandshundklubb. Etter omlag 20 år ble det vedtatt at klubben skulle representere de fire polare spisshundrasene alaskan malamute, grønlandshund, samojedhund og siberian husky. I tillegg ble også den asiatiske rasen chow chow med. Klubben skiftet nå navn til Norsk Polarhundklubb. Etter noen år trakk siberian husky (1972) og chow chow (1977) seg ut for å danne egne raseklubber. Det samme gjorde alaskan malamute i 2007. I 2020 ble rasene yakutian laika og canadian eskimo dog besluttet å skulle tilhøre Norsk Polarhundklubb. I dag har klubben ca. 700 medlemmer fordelt over hele landet, en avdeling i Midt-Norge og ca. 60 tillitsvalgte på landsbasis. Klubben har et bredt sammensatt styre.

Tyinholmen

Styret/tillitsvalgt

Norsk Polarhundklubb er avhengige av en rekke frivillige som bidrar til at klubben vår fortsetter å være levende. Aktiv raseforvaltning, arrangementer og aktiviteter krever mye jobb og vi er glade for alle våre flotte tillitsvalgte.

Avdelinger & lokalkontakter

Lokalkontaktene er Norsk Polarhundklubbs forlengede armer ut i hele Norge. De arrangerer kløvtester, turer, sprer kunnskap og fremmer sosialt samvær til alle våre medlemmer. Norsk Polarhundklubb har i tillegg en avdeling i Midt-Norge. Nedenfor finner du informasjon om avdelingen og en liste over alle lokalkontaktene våre.

Stor takk til våre sponsorer: