Informasjon

Stemningsrapport samojedsamlingen 2022

Endelig kunne vi arrangere samojedsamling igjen, og det var utrolig gøy å se så mange nye deltakere stille til start både på løp og utstilling!

Samojed løp Rune Berge
Foto: Beate Larsen Hjertenes

Fredagen startet med bli-kjent-møte, etterfulgt av kjøremøte, som også ble holdt digitalt. Dette var veldig vellykket. De som ikke rakk frem til kjøremøte eller ikke kom opp før lørdag fikk dermed også deltatt.

Været var med oss lørdags morgen, da 21 deltakere og enda flere samojeder gjorde seg klare til start. Flere av deltakerne deltok i konkurranse for første gang.

På startstreken var det mange ivrige hunder som higet etter å komme ut i sporet. Et par andre hunder syns det var helt unødvendig å forlate sine mammaer og resten av flokken som stod igjen på startområdet. Sånn kan det også gå.

Passeringer i løypa gikk fint. Bare et par hannhunder som ble i overkant sjarmert av noen bedårende tisper.

Foto: Beate Larsen Hjertenes
Foto: Beate Larsen Hjertenes

Løpsresultat

Lars-Erik Laurtzen tok en strålende seier.
Adrian Thorsen vant 1-spann nordisk med gode gamlefar Cristo på 10 år.
4 deltakere bestod Polarhundprøve 1 denne dagen.

Resultatliste løp

Utstilling

Da løpet var ferdig startet utstillingen. 45 hunder og 4 valper deltok. Dommer var Ayoe Anita Hansen fra Danmark og ringsekretær varJonny Martinsen. Mange spente og litt nervøse hundeeiere stilte ut hundene sine for første gang. Til slutt var det barn og hund. Her ble det førsteplass på alle.

På kvelden ble det samkomst med utdeling av premier og selvfølgelig loddtrekning. Beste hund sammenlagt ble i år Catch My Spirit´s New Year´s Dream.

Resultatliste beste hund

Foto: Beate Larsen Hjertenes
Foto: Beate Larsen Hjertenes
Foto: Beate Larsen Hjertenes
Foto: Beate Larsen Hjertenes

Tur og løp

Søndags morgen var det klart for mila på timen og tur for de som ønsket det. Utstyr ble lånt ut og flere hunder fikk prøvd seg foran slede for første gang.

På startstreken til å ta mila på timen stod Viktoria Borgeteien Wågan. Det var stor jubel da hun kom i mål og bestod Polarhundprøve 1.

Etter lunsj ble helgen avrundet og alle dro hver til sitt.

Foto: Beate Larsen Hjertenes

Stor takk

På grunn av Covid ble det naturligvis noe frafall i siste liten. Avlsrådet for samojed vil rette en stor takk til alle som stilte opp og hjalp flittig til enten som veivakter, hjelp med utdeling av premier, saftansvarlig etc.

Det rettes og en stor takk til alle som deltok på samlingen og bidro med latter og godt humør, og som var med på å gjøre denne helgen veldig trivelig for alle.

Vi ser nå frem til neste anledning hvor vi kan treffes igjen!

Stor takk til våre sponsorer: