Informasjon

Stemningsrapport samojedsamlingen 2023

Helgen 10.-12.mars arrangerte vi samling på Merket på Golsfjellet etter flere år på andre steder. 53 påmeldte tobente og minst like mange samojeder fikk en flott helg i kaldt, fint vintervær med strålende sol!

Foto: Thomas Hjertenes

De fleste ankom på fredag til fredags-taco og velkomstmøte/kjøremøte etterpå. Flere var på samling for første gang. Folk skravlet og vi følte at det var god stemning hele helga, takk til alle som var med på å få til dette, stemningen lager vi sammen.

Lørdag startet med løp 9.30 med deltagere i alle klasser. Alle resultater fra løpet finner dere her.

Utstillingen startet kl 12. Tusen takk til dommer Eva Borg-Liljekvist fra Sverige og ringsekretær Anette Søhagen for å lage trivelig stemning i ringen. Det er så viktig på en sånn utstilling at alle føler seg velkommen også de som er helt ferske. Dommeren tok seg tid til alle og forklarte hvorfor hun plasserte hundene som hun gjorde, noe som ble satt pris på.

Foto: Beate Hjertenes

Først ute var valpene og vinnere her ble søskena Billie (BIR) og Bono (BIM) fra Belaya Moluca’s. Best i rasen (BIR) på utstillingen ble Rajumas Kornelia of Power og BIM ble Rajumas Maitri Yeti av Aboki. Gratulerer så mye!

Alle resultater fra utstillingen med kritikker finner dere her. Flere savnet skriftlige kritikker men det lages ikke lenger så dere må søke under resultater på NKK sin hjemmeside og finne det der.

Barn og hund med dommer Øyvind Fåne ble arrangert etter utstillinga med heiagjeng på utsiden av ringen. To brødre fikk prøve seg, skikkelig flinke var de. Bildene viser ekte glede, så koselig å se. Begge vant her selvfølgelig.

Middag ble etterfulgt av premieutdeling og kåring av beste hund sammenlagt løp og utstilling. Vinner i år ble Belaya Moluca’s Arya, vi gratulerer! Liste med alle resultater ligger her.

Loddsalg med masse bra premier hadde vi også og avslutta kvelden med litt prat om løst og fast. Lite natterangling etter en lang dag men mange slitne og fornøyde både to og firbente tror jeg det var.

Søndag var det god frokost og tur for alle som ville. Like fint vær var det da så vi koste oss og flere testet slede eller spark for første gang. Alle som kom tilbake før lunsj fikk «gullmedalje». Samlingen ble avsluttet med lunsj og hjemtur.

Noen var hverken opptatt av løp eller utstilling men koste seg med tur, testing av utstyr og prat med andre. Pølsegrillinga før utstillinga var også et sosialt samlingssted. Det å treffe andre raseentusiaster å se og lære av de med litt mer erfaring er det viktigste på en rasesamling. Noen langveisfarende hadde vi også, to stykker fra Namsos og et par kom helt fra Finland for å være med på samojedsamling, stor stas. Fem tøffinger lå ute i telt i helga, vi andre hadde rom eller hytter.


Takk til alle som hjalp til med ulike ting, alltid mye som skal fixes på en sånn samling. Vi håper dere koste dere alle sammen og at vi sees igjen neste år!

Foto: Cecilie Halvorsen
Foto: Thomas Hjertenes
Foto: Thomas Hjertenes

Stor takk til våre sponsorer: