Aktivitet

Info vintersamling og årsmøte avd. Midt-Norge 2024

Norsk Polarhundklubb avd. Midt-Norge inviterer til vintersamling på Mokk Gård 1.-3. mars, med årsmøte 2. mars. Velkommen til ei helg i godt selskap med både to- og firbeinte! Frist for påmelding: søndag 18. februar.

Aktivitet

1.-3. mars

Foto: Sigmund Ås

Vi ønsker både nye og gamle medlemmer velkommen til en sosial og trivelig samling. Formålet med samlinga er sosialt samvær, med fokus på vår felles interesse - polarhund. Samlingen er tilrettelagt slik at det er mulig å komme med barn, og det er flotte muligheter for turer enten på beina, med eller uten ski, eller bak på sleden. Mokk gård er et flott sted for en polarhundsamling. Vi håper at flest mulig blir med hele helgen men det er selvfølgelig mulig å velge kun en overnatting eller kun å komme på tur!

Program/aktiviteter

Fredag:

 • 21:00 - Middag

Lørdag:

 • 08:30 - Frokost
 • 10:00 - Polarhundprøve 1 (innveiing fra 10:00, oppvarming før og under innveiing anbefales. Prøve fra ca. 11:00)
 • Ca. 11:30 - Muligheter for å se på slede-, pulk og trekkhundutstyr
 • Ca. 13:00 - Felles tur på ski/slede/truger med bålkaffe og lunsj
 • 7:30 - sosialt, lodd/ åresalg
 • 18:30 - Årsmøte
 • Ca. 19:15 - Medlemsmøte
 • 20:00 - Middag

Søndag:

 • 08:30 - Frokost
 • Ca. 10:00 - Vi fyrer opp bålpanna på tunet. Bålkaffe og pølser utover formiddagen. Natursti og mulighet for ski/sledetur.
Vintersamling Mokk
Foto: Trine Lysholm Hagan
Foto: Trine Lysholm Hagan

Info Polarhundprøve 1

På lørdag under vintersamlinga arrangeres det Polarhundprøve 1 / enspannstest / mila på timen (kjært barn har mange navn).

Polarhundprøve 1 er en trekkhundtest for polare raser, hvor kjøreren står på ski bak hund med pulk (såkalt nordisk stil). Det brukes vektdifferensiering, hvor pulken (inkludert drag, sele og trekkreimer) skal veie 70 % av hundens egenvekt. Polarhundprøve 1 går over 10 km, og prøven blir bestått ved en gjennomsnittsfart på 10 km/t (derav kjælenavnet "mila på timen").

Hunden må være fylt 18 måneder på prøvedagen.

Spannopplysningsskjema må sendes inn til oss (midtnorge@polarhund.no) innen 26. februar for påmelding. Referansenummer for prøven er 91-24043.

Spannopplysningsskjema laster du ned her.

Priser

For medlemmer av Norsk Polarhundklubb avd. Midt-Norge:

 • Helpensjon fredag-søndag: 1500,- per pers.
 • Helpensjon fre-lør eller lør-søn: 1000,- per pers.
 • Barn under 12 år halv pris.

For øvrige:

 • Helpensjon fredag-søndag: 2090,- per pers.
 • Helpensjon fre-lø eller lør-søn: 1450,- per pers.
 • Barn under 12 år halv pris.

Sengetøy og håndklær tas med selv eller kan leies hos Mokk for 220,- pr sett. Enkeltromstillegg kr: 250- pr natt. Det er tillatt med hund i bur på rommet, men dette må det informeres om på forhånd og løser ut et pristillegg på kr. 300,- per hund.

Dette bestilles ved påmelding, og legges til innbetalingssummen.

NB: soveposer er ikke tillatt.

Middag og opphold lørdag uten overnatting koster 500,- per pers. for våre medlemmer og 750,- per pers. for øvrige.

Helpensjon fredag-søndag inkluderer to frokoster, to lunsjer, to middager og vask av rom.

Påmeldingen er bindende. Overnatting/middag/hund på rom må forhåndsbetales, og påmelding er ikke gyldig før dette er betalt. Betales til Norsk Polarhundklubb avd. Midt-Norge kontonummer 4202.28.39173. Dette må være betalt innen 18.02.2022.

Vintersamling Mokk

Info årsmøte

Årsmøtet avholdes samtidig som avdelingens vintersamling, lørdag 2.03.2024 klokken 18:30 - 19:15 på Mokk gård. Dersom det er ønskelig å delta på årsmøtet via nettmøte kan vi organisere det. I så fall må du varsle til midtnorge@polarhund.no innen 26.02.2024. Påmeldingen må sendes fra, eller inneholde informasjon om, e-postadressen som du er registrert med hos NKK. Merk e-posten med «Påmelding til årsmøte».

Deltakelse uten overnatting og middag

Det er fullt mulig å komme både lørdag og søndag uten å overnatte eller være med på middagen! Gi oss bare beskjed om at du kommer for å være med, slik at vi ikke stikker på tur uten deg! Lunsj på tur både lørdag og søndag ordnes av avdelingen.

Påmelding, spannopplysningsskjema (til polarhundprøve) og eventuelle spørsmål rettes til klubben på mail: midtnorge@polarhund.no.

Vi gleder oss til en trivelig helg sammen med deg! 

Stor takk til våre sponsorer: