Informasjon

Midtpunktet for polartrivsel

Vintersamling i regi av avdeling Midt-Norge på Mokk Gård

Den første helgen i mars samlet 31 polarhundeiere, sammen med en enkelt deltager uten firbent følgesvenn, seg fra alle kanter av landet for å oppsøke Norges geografiske midtpunkt. Målet var en helg fylt med vinter- og snøaktiviteter sammen med godt over 50 firbeinte polarhunder. Mange av deltagerne har gode minner fra tidligere samlinger på Mokk, og så virkelig fram til et lite vintereventyr. Overraskelsen var derfor stor da det viste seg at det lå bedre til rette for skøyteløp og barmarkstrening enn slede og ski.

Selv om snøen rundt Mokk var en sagablott, er gjestfrihet og trivsel som alltid på topp. Og vertsskapet, Kristin og Kjell, kunne fortelle at snøforholdene var ikke langt unna, slik at sledene og skiene skulle få kjørt seg denne helga også, om ikke rett fra dørstokken. En annen positiv forskjell fra tidligere år var at vi trengte flere soverom, hovedhuset var helt fullt, og det ble bare ett ledig rom på kårhuset. Ingen tvil om at dette er et populært arrangement for hundeinteresserte polarhundeiere i Midt-Norge og Nordland.


Programmet på Mokk starter med steinovnsbakt pizza og skravling på fredagskveld. De første ankom lenge før dette og rakk å legge ut på tur allerede fredag. Lørdag går det slag i slag med Polarhundprøve 1, turkjøring, lunch, årsmøte og middag. Flere dagsturister var også innom i løpet av dagen. Fellesturen gikk inn mot Norges geografiske midtpunkt, storspann med grønlandshunder, med samlingens hundeløse deltager på slep på ski. Andre satte sammen hunder i ulike kombinasjoner, slik mange fikk prøve seg i spann, både nybegynnere og drevne hunder jobbet sammen. Det var fantastisk fine forhold innover i Skjækerfjella, og det ble kanskje litt lenge å vente for de som sto klar med lunch på Mokk. Den ble i år på tunet på Mokk med bål, bålkaffe, pølse og snacks, og smakte minst like godt selv om den ble såpass seint.


Lokalkontaktene i Namdalen sto for arrangementet av årets Polarhundprøve 1, mila på timen, denne gangen startet det bare to ekvipasjer. Løypa gikk fram og tilbake til gapahuken ved Andorvatnet, da forholdene på vannet ikke tillot rundløype. Både samojeden og grønlandshunden klarte kravet, til tross for noe spenstig avslutning med en uheldig utforkjøring. Gratulerer til Jan Kristian Kjøren og Pia, som ble N TCH med denne testen, og til Jan Åge Øien som besto sin første test med grønlandshunden Frøy.


Årsmøtet ble gjennomført med mange gode innspill og Marthe Austad ble takket av for sin gjerning som leder i avdelingen. Lasse Grande Tetlie tar over og høster godt av Marthes strukturering og organisering av avdelingens drift de siste to åra. Etter årsmøtet fortalte Rita Lysholm om hva NKK vektla på avlsrådkonferansen tidligere i vinter, og til slutt presenterte lokalkontaktene i Namdalen, ved Solfrid Bolkan og Lasse Grande Tetlie, sitt «Barn og hund»-opplegg som er prøvd ut i Namdalen det siste året.


I anledning avdelingens 40-års jubileum ble årets festmiddag utvidet til treretters, og som vanlig var det god stemning rundt langbordet i spisesalen på Mokk. Her ble det delt historiske minner, og opplevelser fra turer og trening. Det er, som alltid, rom for å spørre om råd og tips, i et sånt lag er det alltid noen som kan bidra med gode svar. Etter middag ble det noen runder åresalg med fine premier sponset av strikkeglade støttespillere og trofaste sponsorer fra Namdalen.

Søndag kom som alltid litt for fort, med en lang og god frokost, pakking og småprat ble det en fin avrunding. Noen startet på den lange veien hjem, mens andre tok turen til midtpunktet som en avslutning. Som vanlig skriver avd. Midt-Norge sin vintersamling seg inn i historieboka som ei trivelig samling.

Fotograf er Sigmund Ås og Berit Grydeland

Stor takk til våre sponsorer: