Informasjon

Protokoll fra årsmøtet 2024

Årsmøtet 2024 ble gjennomført på Frya Leir 4. mai, med mulighet for deltakelse digitalt på Teams. Vi takker alle medlemmene som tok seg tid til å være med på årsmøtet!

Protokoll for årsmøtet finner du her. 

På årsmøtet hadde vi tre innkomne saker: 
Sak 1 kom fra Avlsrådet for yakutian laika og gjaldt bruksklasse for yakutian laika på utstillinger. Årsmøtet godkjente at yakutian laika kan stille i brukshundklasse. Styret og utstillingskomiteen har tatt kontakt med NKK om ordlyd og gjennomføring av dette.

Sak 2 kom fra valgkomiteen og var et forslag på egen valgkomite for avd. Midt-Norge. Det er ikke mulig å endre lovmalen til klubben uten det er godkjent av NKK. Derfor trakk valgkomiteen sin sak, og oppfordret alle medlemmer til å komme med forslag på kandidater til verv ved neste årsmøte.

Sak 3 kom fra styret og gjaldt "Retningslinjer for medlemmer som er dømt av norske domstoler". I NKKs lover §3-4 står det “Personer som er dømt av norske domstoler eller ilagt aktivitetsforbud av domstolene/Mattilsynet for dyremishandling etter Dyrevelferdsloven kan ikke velges eller oppnevnes til tillitsverv i NKK”. 

Arbeidet med retningslinjene er noe som har strukket seg over flere år, hvorav alle klubbens råd og komiteer har vært involvert, samt jurist i Norsk Kennelklubb. Under årsmøtet ble det stemt mellom to forslag hvorav klubben vedtok å følge NKKs regelverk §3-4. Dette omfatter alle tillitsverv fra leder til lokalkontakt. Utover dette skal medlemmet behandles som et vanlig medlem.

Styret presiserer: I henhold til NKKs lover §3-4 kan man ikke være tillitsvalgt, i dette menes også at man da heller ikke kan fremstå som tillitsvalgt. Dette kan f.eks være å arrangere kløvtester eller samlinger som holdes i klubbens regi. Med vanlig medlem menes de rettigheter ikke valgbare/styreoppnevnte medlemmer har i klubben. Dette kan f.eks være å hjelpe til i kiosken på et arrangement eller bidra med opprydding. NKK har svært strenge lover når det kommer til brudd på dyrevellferdsloven og denne straffen er på livstid.

Retningslinjene finner du her.  

Vi ønsker velkommen til: 

Nytt styre
Vibeke Nather-Aafarli – leder
Lisbeth Jørgensen – nestleder
Jeger Bjørnson – styremedlem
Stian Plassen - styremedlem
Lasse Tetlie – styremedlem
Marie H Gjerde – varamedlem
Odd Erik Ruud – varamedlem 

Revisor
Lisbeth Bergli – revisor
Mina Mjærum – vararevisor 

Valgkomité
Kjersti Fauske – leder
Una Kalleberg – medlem
Kine T. Moen – medlem
Bodil Sandbakken – varamedlem

Stor takk til våre sponsorer: