Informasjon

Stemningsrapport grønlandshundsamling

Helga 21.-23. april arrangerte avlsrådet for grønlandshund rasetreff ved Johnsgård Turistsenter i Sømådalen. Strålende vær og nydelig natur ga en flott ramme rundt samlingen.

De siste to årene har vi utvidet samlingen med en dag, og de ivrigste ankom allerede på onsdag. 16 påmeldte og et 30-talls hunder hadde satt av helga til masse aktivitet og raseprat.

Torsdag var det uttesting av løypene, alltid spennende å se hvilke snøforhold man får sist i april. Her hadde værgudene virkelig vært med oss; 40 cm snø kom helga før treffet, så snøforholdene var upåklagelige, til tross for strålende sol og høye temperaturer. Traséen fra Johnsgård over Gloføken (1357 moh) var kjørt opp, og mange valgte den som turmål. Her fikk både hunder og eiere virkelig prøvd seg i gode stigninger og variert terreng. I tillegg har Johnsgård et flott og variert løypenett i lavere terreng.

Den strålende sola ga etter hvert bløte spor utover dagen. Mistenkelig mange ble noen morgenfugler for å komme seg ut mens det enda var frost. Programmet for helga ble noe endret på formiddagen da det å komme seg ut på tur med hundene selvsagt fikk høyeste prioritet.

Foto: Kine S. Pedersen
Foto: Kine S. Pedersen

Tema for årets samling var friluftsliv med hund om vinteren. I den sammenheng var den vanlige utstyrsrunden på lørdag byttet ut med en teltutstilling. Etter en kort presentasjon av de forskjellige teltene med erfaringer i bruk og bruksområde, ble det rom for å se nærmere på hvert enkelt telt. Etter en trivelig felleslunsj var det bikkjene som var i fokus. Alle tok turen rundt og så nærmere på et 30-talls hunder, eier presenterte sine hunder mens de ble vurdert av «fagteamet», dvs alle som så på. Lørdag ettermiddag var det tid for fagstoff. Avlsrådet for rasen la fram data fra siste året, statistikker på rasen samt ga en kort gjennomgang av Dogweb. Så var det klart for å gå videre på helgas tema med friluftsliv. Gisle hadde en god innledning og praten gikk videre med erfaringer og turopplevelser.

Lørdagsmiddagen på rasesamlingen er alltid koldtbord. Her har alle med noe til bordet, og det ble som vanlig masse variert og god mat. Restene etter koldtbordet settes i kjølerom, og blir en flott fellesfrokost på søndag.

Søndag kom med værskifte, noe som kanskje var helt greit for enkelte lett solbrente ansikter. De fleste tok en tur før avreise, mens andre hadde lang reisevei og kjørte etter fellesfrokosten.

Dette ble ei flott helg. Avlsrådet er meget fornøyd og glad for å se et godt engasjement for rasen. Vi kunne selvfølgelig håpet at flere hadde funnet veien til samlingen, men disse kommer sikkert neste år.

I 2024 blir samlingen 11.-14. april, og de ivrigste har allerede bestilt hytte.

Foto: Kine S. Pedersen
Foto: Kine S. Pedersen

Stor takk til våre sponsorer: